REPREZENTACIJA SRBIJE

Mrkela: FSS više neće biti prolazna stanica trenerima

Koordinator mladjih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Mitar Mrkela rekao je danas da ta organizacija više neće biti "prolazna stanica" trenerima, a povodom odlaska Tomislava Sivića sa mesta selektora mlade reprezentacije.

Mrkela: FSS više neće biti prolazna stanica trenerima Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
sreda, 28. decembar 2016. | 14:16

"Zbog institucije fudbalskog saveza nismo hteli da zadržavamo nekoga ko je mislima i delom bio već van posla koji je do tada obavljao, ali ne krijemo da smo razočarani načinom na koji se sve ovo izdešavalo", rekao je Mrkela agenciji Beta.

Tomislav Sivić je u ponedeljak, nekoliko nedelja posle plasmana sa mladom reprezentacijom Srbije na Evropsko prvenstvo, napustio mesto selektora, a dan kasnije je preuzeo madjarski klub Mezekovešd.

Njemu je to drugi put da postupi na isti način, pošto je prethodno dok je vodio omladinsku selekciju napustio to mesto i preuzeo takodje jedan madjarski klub.

FSS nije želeo da pravi problem Siviću i ugovor je sporazumno raskinut, ali je ostao "gorak ukus".

"Retko se zaista dogadja da neko na ovakav način postupi više puta i to u intituciji kao što je fudbalski savez. Sve to nam govori da ubuduće moramo da vodimo računa ; kome ćemo da pružimo poverenje. Savez ne sme i ne može da bude prolazna stanica", kazao je Mitar Mrkela.

Mrkela je u ime Saveza poželeo Siviću sve najbolje u nastavku karijere i izrazio uverenje da FSS više neće dozvoliti "nešto slično".

Izvor: Beta