REPREZENTACIJA SRBIJE

Sivić: EP 2017. najjače u poslednjih 20 godina

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da će naredno Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj biti najjače takmičenje u poslednjih 20 godina.

Sivić: EP 2017. najjače u poslednjih 20 godina Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
sreda, 30. novembar 2016. | 18:37

"Ovo je u poslednjih 20 godina sigurno najjače kontinentalno prvenstvo, jer i sistem takmičenja je takav da samo najbolji idu dalje. Jako je teško biti prvi u grupi, ali mi ćemo doći ovde sa mentalitetom pobednika i ne bežimo od toga. Učinićemo sve da pokažemo da znamo da se takmičimo na turnirskim takmičenjima, imamo iskustvo, imamo karakter koji je potreban za ovakvo takmičenje i to su stvari na kojima ćemo bazirati naš optimizam", rekao je Sivić, a preneo je sajt FSS-a.

Mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije u Krakovu sutra očekuje žreb za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

"Veliko je zadovoljstvo što se nalazimo u grupi velikih reprezentacija i što ćemo biti na najvećoj evropskoj sceni za ovo godište. Ovde nema lakih protivnika i kada bi sami sebi pravili grupu teško da bi izabrali onu u kojoj bi sigurno bili prvi. Sve selekcije imaju kvalitet, naravno izdvajaju se dve ili tri koje su favoriti, kao Nemačka, Engleska, Portugal, možda Italija". rekao je Sivić.

Žreb grupa počeće sutra u 18.00 u Krakovu, a od ranije je poznato da je Srbija smeštena u treći šešir, u kom su još Italija, Švedska, Češka, Slovačka i Makedonija.

U prvom šeširu pored Poljske, biće Nemačka i Portugal, dok su u drugom šeširu Španija, Engleska i Danska

Na žrebu će biti formirane tri grupe sa po četiri reprezentacije, a pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija plasiraće se u polufinale.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se naredne godine 16. do 30. juna.

Izvor: Beta