REPREZENTACIJA SRBIJE

Lalatović: Ne postoji ništa veće od državnog tima

Selektor novoformirane fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Nenad Lalatović rekao je danas da ta funkcija predstavlja najveće priznanje koje je dobio u karijeri.

Lalatović: Ne postoji ništa veće od državnog tima Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
sreda, 9. novembar 2016. | 16:40

Pred trenerom Vojvodine je i prvi ispit na klupi te nacionalne selekcije, protiv Crne Gore u Podgorici 13. novembra, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

"Prvo bih želeo da zahvalim ljudima u FSS-u koji su mi ukazali do sada najveće priznanje i omogućili mi da ostvarim san. Ne znam da li za nekog tenera u Srbiji postoji nešto više i bolje od toga nego da ima na sebi opremu državnog tima i zaista mi je čast da budem deo ove institucije", rekao je Lalatović.

"Bio sam kao igrač jednom A reprezentativac, igrao za mladje selekcije više od 40 puta, ali ovo je za mene zbilja nešto posebno", dodao je on.

U seleciji do 20 godina igraju oni fudbaleri koji se nalaze u "vakumu", poseduju talenat ali ih zbog godišta nema na spisku omladinske selekcije, a opet nisu stasali za iskušenja u mladoj reprezentaciji. 

"U planu je da u narednih nekoliko meseci odigramo više utakmica, a ovo prvo okupljanje bilo je nekako na brzinu, zbog objektivnih okolnosti. Radi se o veoma talentovanim igračima, željnim dokazivanja, onima koji imaju potencijal za reprezentativne selekcije. Uostalom, medju pozvanima ima i onih koji su bili prvaci sveta na Novom Zelandu", rekao je Lalatović.

Prvi test je u Podgorici protiv Crne Gore, a pripreme za taj meč sprovode se u Novom Sadu na terenima Sportskog centra "Vujadin Boškov".

Na spisku Lalatovića su:

golmani: Djordje Nikolić (Bazel) i Petar Ćulibrk (Čukarički), zatim Miladin Stevanović (Kajzeri), Miroslav Bogosavac ( Partizan), Nikola Milenković (Partizan), Nemanja Ćalasan (Spartak), Miloš Stojanović (Bežanija), Djordje Denić (Rad), Marko Djurišić (Proleter, Novi Sad), Danilo Pantić (Ekcelzior), Lazar Zličić (Vojvodina), Bogdan Mladenović (Rad), Luka Jović (Benfika), Ivan Šaponjić (Benfika), Marko Mrkić (Radnički), Andreja Apostolović (Radnički), Marko Mijajlović (Bežanija), Nemanja Radonjić (Roma) i Anes Rušević (Novi Pazar).

Izvor: Beta