EVROPSKO PRVENSTVO

Gradonačelnica: Rim je počastovan što će biti jedan od domaćina EP 2020

Gradonačelnica Rima Viktorija Radji rekla je danas da je taj grad počastovan što će biti domaćin utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva 2020. godine.

Gradonačelnica: Rim je počastovan što će biti jedan od domaćina EP 2020 Foto: BETAPHOTO/AP/Hussein Malla
četvrtak, 22. septembar 2016. | 23:15

Rim je juče odustao od kandidature za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, ali će 2020. godine biti jedan od domaćina Evropskog prvenstva.

Na Olimpijskom stadionu u Rimu odigraće se tri utakmice grupne faze i četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje će se prvi put u istoriji održati širom kontinenta, u 13 gradova.

"Počastovani smo što će Rim biti domaćin tako važnog sportskog dogadjaja. Želimo da sport bude dostupan svima", rekla je Radji.

Pre nego što je juče saopštila da se protivi kandidaturi Rima za Olimpijske igre, zbog brige oko troškova jer bi bilo "finansijski neodgovorno nastaviti sa kandidaturom", Radji se nije pojavila na sastanku sa vodećim ljudima Olimpijskog komiteta Italije.

Osim u Rimu, utakmice na Evropskom prvenstvu 2020. godine igraće se u Londonu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Dablinu, Glazgovu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Bilbau, Budimpešti i Briselu.

Izvor: Beta