JELEN KUP

Jelen KUP dobio beogradskog favorita

Sedma po redu, Beogradska letnja futsal liga je stigla i do svog finala. Drugi dan susreta najbolje četiri ekipe u borbi za prva tri mesta i ostale nagrade turnira odigrao se na terenu u Mirijevu pred brojnom publikom koja nije štedela glas u navijanju za svoj omiljeni tim. 

Jelen KUP dobio beogradskog favorita Foto: JelenFootball/Ilija Galonja
ponedeljak, 29. avgust 2016. | 13:40

Jelen KUP je dobio i svog Beogradskog favorita u vidu šampiona Beogradske lige, što je po prvi put posle 6 godina učešća ekipa Crveni Mirijevo.

Utakmica za 3. mesto se odigrala između ekipa A8 Vukovi i KMF A. N. Tesla. Agresivna igra ekipe A8 koja je realizovala gotovo svaki napad donela je rezultat 5:2 već u prvom poluvremenu golovima Turukala, Pajkovića i Škorića. Dva gola Markovića za KMF su ostala nedovoljna. Drugo poluvreme nije bilo ništa drugačije, te je golovima Škorića i Savovića ekipa A8 Vukovi osvojila treće mesto na turniru ubedljivim rezultatom 8:2

U finalu su se ove godine sastale ekipe Crveni Mirijevo i Wood Caffe, a sama utakmica bila je veoma bučna jer su navijači Crvenih poneli i brojne navijačke rekvizite. Iako su se od samog početka Crveni predstavili kao bolji tim, tok meča je bio napet i uzbudljiv, što je najbitnije, fer i prepun lepih poteza majstora na petoparcu.

Finale Beogradske lige

Prvo poluvreme se završilo rezultatom 2:1 za Crvene golovima Šajinovića i Avramovića, naspram gola Todorovića za Caffe. Drugo poluvreme je donelo glasno navijanje navijača Crvenih i njihovu pobedu rezultatom 4:2 golovima Borovića i Avramovića naspram još jednog gola Todorovića za Wood Caffe.

Posle utakmica dodeljena su i vredna priznanja najboljim ekipama: Crveni Mirijevo (I mesto), Wood Caffe (II mesto) i A8 Vukovi (III mesto).

Za najboljeg strelca turnira proglašen je Tomislav Šajinović, za najboljeg golmana Žarko Sokić, a za najboljeg igrača Dejan Avramović. Nagrade i priznanja uručio je prijatelj Jelen KUP-a i promoter malog fudbala Vladimir Petrović – Pižon

Dodela nagrada

Čeka se još samo odluka o šampionu iz Niša za kompletiranje svih učesnika finalnog Jelen KUP turnira koji počinje 10. Septembra u Beogradu, a dosada se pobedama na lokalnim turnirima već kvalifikovalo 15 timova: Dudovo Bure (Novi Sad), Saga (Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac), Arena (Požarevac), Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac), Linija (Valjevo), Voće promet Dinčić (Selevac), Rasadnik Žića (Svrljig), Forum (Vršac), Fabrika žice Lampone-Meridian(Žabalj), STR Trošić (Igroš), Fokus (Vranje). Rajo Valjekano (Užice) i Crveni Mirijevo (Beograd). 

Izvor: JelenFootball/Ilija Galonja
JELEN KUP