JELEN KUP

Počeo završni turnir Beogradske lige

Poslednji vikend avgusta je osim prijatnog vremena doneo i završnicu već tradicionalne, sedme po redu, Beogradske letnje futsal lige koja je ove godine deo Jelen KUPa.

Počeo završni turnir Beogradske lige Foto: JelenFootball/Ilija Galonja
ponedeljak, 29. avgust 2016. | 11:40

Prvi dan susreta najbolje četiri ekipe u borbi za prva tri mesta i ostale nagrade turnira odigrao se na terenima osnovne škole Despot Stefan Lazarević u Mirijevu pred brojnom publikom ali i u društvu ljubitelja PES-a koji su svoje veštine stavili na test ispred ekrana postavljenih na susednom terenu. 

Prva utakmica se odigrala između ekipa Wood Caffe i As Vukovi, a dosta organizovanija i agresivnija igra ekipe Caffe-a donela im je u prvih 5 minuta utakmice dva gola i rezultat na kraju poluvremena od 5:0.

Strelci su bili Milenković, Milovanović, Petković i Lukić. Drugo poluvreme je donelo organizovaniju igru Vukova ali Caffe nije popuštao te se i pored golova Sokića, Galovića, Savovića i Turukala za Vukove, utakmica završila rezultatom 9:4 u korist Wood Caffe-a. Strelci u drugom poluvremenu za Caffe su bili Milovanović, Todorović i Lukić.

Druga utakmica koja se odigrala između ekipa Crveni Mirijevo i KMF A. N. Tesla sledila je tempo prve, tako da je ekipa Crvenih povela već u prvom poluvremenu i to vrlo ubedljivo. Crveni su pokazali svoju dominaciju rezultatom 5:1, a zahvaljujući golovima Šainovića, Spasojevića, Stanojevića i Borovića, dok je za KMF počasni pogodak postigao Marković.

Beogradska liga u malom fudbalu

Drugo poluvreme je opet donelo organizovaniju igru drugog tima koji je pokazao da se nikako neće predati bez borbe, te je golovima Markovića i Ljubiše počeo da izjednačava rezultat.

Ipak, uprkos svim naporima i borbenosti, u prilično napetom završetku utakmice, golovima Šajinovića i Jovanovića ekipa Crveni Mirijevo odnelosi pobedu rezultatom konačnim rezultatom 7:5.

Drugi dan turnira koji će se dogoditi sutra, u nedelju 28. avgusta, završiće letnju futsal ligu u Beogradu i doneti pobednike, ali i predstavnika Beograda na gala finalnom turniru najboljih timova Jelen KUP-a koji počinje 10. septembra i gde će se 16 lokalnih šampionskih timova boriti za naslov najboljeg i glavnu nagradu: put u Pariz na Park Prinčeva!

Za finalni Jelen KUP turnir dosada se pobedama na lokalnim turnirima već kvalifikovalo 14 timova: Dudovo Bure (Novi Sad), Saga (Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac), Arena (Požarevac), Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac), Linija (Valjevo), Voće promet Dinčić (Selevac), Rasadnik Žića (Svrljig), Forum (Vršac), Fabrika žice Lampone-Meridian (Žabalj), STR Trošić (Igroš), Fokus (Vranje) i Raje Valjekano (Užice).

Izvor: JelenFootball/Ilija Galonja
JELEN KUP