JELEN KUP

Iznenađenje u Užicu - Rajo Valjekano putuje za Beograd!

U večeri prepunoj lepog fudbala, ekipa „Rajo Valjekano“ iznenadila je velikog favorita turnira, ekipu „Kafanu Hala Veliki park“, trijumfom u finalnom meču rezultatom 3:0 i time izborila pravo da predstavlja Užice na finalnom šampionskom turniru Jelen KUPa u Beogradu narednog meseca.

Iznenađenje u Užicu - Rajo Valjekano putuje za Beograd! Foto: JelenFootball/Milan Đokić
utorak, 23. avgust 2016. | 17:53

U borbenoj utakmici, prvi pogodak za "Rajo" postigao je Đorđević u 16. minutu, što nije preterano uznemirilo grače ”Kafane Hala Veliki Park” koji su ostali uvereni u svoju nadmoć demonstriranu u grupnoj fazi i doigravanju. Međutim, prednost ”Rajo Valjkana” je ubrzo duplirana pogotkom Karaičića početkom drugog poluvremena, tačnije u 24. minutu,  što je bio konačan alarm da se igrači "Raja" ne šale, već su čvrsto rešeni da guraju dalje, do Beograda, a što da ne, možda i Pariza!

Time je praktično otvorena odbrana "Kafane", čiji majstori sa loptom su konstantno neuspešno pokušavali da se vrate u meč posle dva gola zaostatka. Umesto preokreta, igrači ”Kafane” su ”potopljeni” od strane Ivanovića u 31. minutu, koji je tim pogotkom postavio konačan rezultat i pokazao da ”bolji tim” pre utakmice ipak na kraju nije mogao da parira najboljem timu - ekipi ”Rajo Valjekano”.

Ove godine, šampion turnira pored nagrade i trofeja u Užicu stiče pravo i da se 10. septembra na finalnom turniru Jelen KUPa u Beogradu nadmeće sa 15 šampiona ostalih turnira po Srbiji, a za osvajanje glavne nagrade - puta u Pariz na Park prinčeva!

Za najbolje igrača turnira proglašen je Nemanja Ivanović, član pobedničke ekipe, najbolji strelac bio je Miloš Karaičić, takođe član šampiona "Rajo Valjekano", a za najboljeg golmana je proglašen Milutin Ćosić.

”Zadovoljan sam svojom i igrom moje ekipe, jer smo dali svoj maksimum. Verovao sam u svoj tim, a mi ćemo se truditi da pobedimo i u Beogradu, nek se protivničke ekipe čuvaju!” - uz zahvalnost organizatoru za odličnu organizaciju turnira izjavio je Nemanja Ivanović po završetku finala i proglašenju pobednika i najboljih igrača.

”Nisam očekivao da ćemo osvojiti turnir, ali borbenošću smo ostvarili prvo mesto. Nisam očekivao ni da ću osvojiti titulu prvog strelca turnira, ali ona svakako prija. U Beogradu ćemo nastaviti da se borimo i probamo da odemo što dalje” - rekao je Miloš Karaičić posle uručenja pehara za najboljeg strelca.         

Dosada se na finalni turnir Jelen Kupa plasiralo sledećih 14 ekipa, šampiona lokalnih turnira u malom fudbalu: Dudovo Bure (Novi Sad), Saga (Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac), Arena (Požarevac), Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac), Linija (Valjevo), Voće promet Dinčić (Selevac), Rasadnik Žića (Svrljig), Forum (Vršac), Fabrika žice Lampone-Meridian (Žabalj), STR Trošić (Igroš), Fokus (Vranje) i Raje Valjekano (Užice).

Izvor: JelenFootball
JELEN KUP