PROFIL TIMA

FENERBAHčE

OSNOVNI PODACI

Fenerbahče Klub osnovan: . godine
Predsednik kluba:
Kapacitet stadiona: 0
Adresa:
Web adresa:
Trener:

BIOGRAFIJA TIMA

Trener: Kristof Daum

Zemlja: Nemačka Trenerska karijera: FC Keln, VfB Stuttgart, Besiktas JK, Bayer 04 Leverkusen, Fenerbahçe SK Postoji samo nekoliko trenera za koje se može tvrditi da su rivali Kristofa Dauma, trenera Fenerbahčea, kada se radi o taktičkim zamislima.

Jedan od najboljih nemačkih trenera Daum je ponovo u samom vrhu evropskog fudbala posle prolaska kroz nevolje zbog kojih je izgubio priliku da postane selektor svoje zemlje.

Kao igrač, Daum nije stigao dalje od treće nemačke lige. Njegova karijera je praktično počela prelaskom u trenere, u septembru 1986. kada je seo na klupu Kelna.

Sledeće četiri godine predvodio je ekipu Štutgarta, sa kojom je osvojio šampionsku titulu 1992. Naredne dve godine trenirao je tim turskog prvoligaša Bešiktaša, kojeg je takođe doveo do šampionskog trofeja 1995. godine.

Kada je Nemačka osvojila titulu evropskog prvaka na prvenstvu 1996. Daum je prešao u Bajer 04 iz Leverkuzena gde je ostao pet sezona i stvorio snažan tim u nacionalnim razmerama.

Kristof Daum je 2000. godine bio prinuđen da prizna da je jedno vreme koristio narkotike, posle čega se vratio u Tursku gde je još važio za nacionalnog heroja i odveo ekipu Fenerbahčea do dve uzastopne šampionske titule 2004. i 2005.

POVEZANE VESTI