PROPOZICIJE TURNIRA

1. Na turniru mogu da učestvuju svi punoletni muškarci starosti između 18 i 65 godina.
2. Turnir se odžava u 8 gradova: Valjevu, Užicu, Boru, Vrbasu, Vranju, Bijeljini, Trebinju i Subotici.
3. Superfinale turnira se održava u Užicu
4. Utakmice turnira se odigravaju u Sportskim dvoranama u Užicu, Valjevu, Vrbasu, Subotici, Biljeljini, Trebinju, Vranju i Boru.
5. Na turniru učestvuje 128 ekipa, u svakom gradu po 16 ekipa.
6. U gradovima su ekipe podeljene u po 4 grupe čiji se sastav određuje žrebom pre početka turnira. Organizator određuje grupe za žreb.
7. Satnicu turnira i raspored utakmica određuje organizator nakon izvlačenja parova.
8. Ekipe nastupaju u majicama koje im obezbeđuje organizator. Ekipe su obavezne da sve igrače prijave pod određenim brojevima (od 1 do 12) i pod tim brojem je igrač dužan da nastupa do kraja turnira. Golmani imaju majice crne boje označene brojevima 1 i 12.
9. Svaka ekipa može maksimalo da prijavi 12 igrača od kojih dvojica moraju biti golmani. Prijava SVIH igrača mora da se završi do početka prve utakmice koju ekipa odigra. Ekipa može prijaviti i dvojicu službenih lica koja će sedeti na klupi u toku utakmice.
10. Jedna osoba može da nastupa samo za jednu ekipu u jednom gradu. Osoba za koju se utvrdi da nastupa u više gradova biće udaljena sa takmičenja a obe ekipe diskvalifikovane sa turnira.
11. Igrači su dužni da na utakmicu na kojoj nastupaju donesu jedan od sledećih indentifikacionih dokumenata: ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu. U slučaju da igrač nema ni jedan od ovih dokumenata neće mu biti dozvoljeno da nastupi na toj utakmici. Delegat utakmice mu zabranjuje da nastupi na toj utakmici. U slučaju da u toku trajanja utakmice donese odgovarajući dokument ima prava da se unese u zapisnik i da nastupi na toj utakmici.
12. U slučaju prijave neprikladnih imena ekipa pod kojim će se takmičiti, organizator zadržava pravo promene imena tih ekipa ili njihovo udaljavanje sa turnira.
13. Utakmice po grupama i četvrtfinale igraju se 2x25 minuta bez zaustavljanja vremena, sa 5 minuta pauze za poluvreme, dok se utakmice polufinala i finala igraju 2x20 minuta sa zaustavljanjem vremena sa 15 minuta pauze za poluvreme. Utakmice za pobednika gradova kao i finalna utakmica u Užicu se igraju takođe 2x20 minuta sa zaustavljanjem vremena i 15 minuta pauze za poluvreme.
14. U grupama se igra jednokružni bod sistem. Za pobedu se dobija 3 (tri) boda, za nerešeno obe ekipe dobijaju po 1 (jedan) bod i za izgubljenu utakmicu se dobija 0 (nula) bodova.
15. U slučaju da se ekipa ne pojavi na utakmici trećeg kola, a njeno nepojavljivanje direktno utiče na plasman, svi rezultati te ekipe se brišu.
16. Plasman ekipa se određuje na osnovu postignutih rezultata. U slučaju istog broja bodova odlučuju sledeći kriterijumi: 1. međusobni susret, 2. bolja gol razlika, 3. više postignutih golova, 4. žreb.
17. Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe nastavljaju dalje takmičenje (četvrtfinale) koje se odigrava po kup sistemu. Kostur takmičenja je poznat na početku turnira
18. Pobednici četvrtfinalnih utakmica igraju polufinalne utakmice.
19. Pobednici polufinalnih utakmica igraju finalnu utakmicu za naziv Pobednika grada.
20. Prva utakmica razigravanja Bor-Vranje igra se u Boru dok se revanš igra u Vranju. Važi pravilo ''gola u gostima''. Prva utakmica razigravanja Subotica-Vrbas igra se u Subotici, dok se revanš igra u Vrbasu. Prva utakmica razigravanja Valjevo-Užice igra se u Valjevu,dok se revanš igra u Užicu.
21. Prva utakmica razigravanja Bijeljina-Trebinje igra se u Bijeljini, dok se revanš igra u Trebinju. Pobednik tog dvomeča stiče pravo da igra u superfinalu Jelen Kupa 2008 u Užicu.
22. U polufinalu Superfinala JK sastaju se pobednici dvomeča Valjevo-Užice (zapad Srbije), Subotica-Vrbas ( sever Srbije ), Bor-Vranje (istok Srbije) i Trebinje-Bijeljina (Republika Srpska).
23. Parovi polufinala su sledeći: zapad Srbije igra protiv istoka Srbije, dok sever Srbije igra protiv Republike Srpske. U finalu se sastaju pobednici polufinalnih mečeva.Ne igra se utakmica za treće mesto.
24. U slučaju nerešenih ishoda u četvrtfinalnim, polufinalnim i finalnim, kao i u utakmici u finalu, izvodiće se kazneni udarci sa 10 metara. Svaka ekipa izvodi po 3 udarca od strane različitih izvođača. Ukoliko posle serije od 3 šuta i dalje bude nerešeno nastavlja se naizmenično dok se ne dobije pobednik. Dok svi igrači koji su prijavljeni u protokolu utakmice na izvedu po jedan kazneni udarac, niko ne može da ponovo šutira uključujući i golmane. Isključen igrač na toj utakmici ne može da šutira kazneni udarac. Kada svi izvedu udarac onda jedan igrač može da izvodi kazneni udarac do dobijanja pobednika.
25. Utakmice sude dvojica sudija koje odredi organizator uz dogovor sa lokalnim direktorom turnira. Takođe i delegate određuje organizator uz dogovor sa lokalnim direktorom turnira.
26. Na klupi za rezervne igrače može sedeti najviše 7 (sedam) rezervnih igrača u sportskoj opremi i dva predstavnika ekipe.
27. Na svakoj utakmici se vodi zapisnik utakmice koji potpisuju predstavnici obe ekipe koje su igrale, sudije i delegat utakmice.
28. Vreme trajanja utakmice se prikazuje na semaforu kao i isključenja igrača. U slučaju neispravnog semafora merenje vremena je u isključivoj nadležnosti sudije.
29. Utakmice turnira se igraju fudbalskim loptama predviđene za utamice Futsala - lopta br. 4 koje obezbeđuje organizator.
30. Utakmice turnira se ne mogu odlagati, osim u slučaju više sile. Odluku o odlaganju utakmice može doneti samo organizatior turnira. U slučaju da se ekipa ne pojavi u zakazano vreme na terenu gubi utakmicu službenim rezultatom.
31. Utakmice turnira se igraju po Pravilima igre Futsala sa izmenama i dopunama koje je usvojila FIFA i UEFA, osim onih izmena koja su naglašena u ovim propozicijama.
32. Žalbe u vezi utakmice se podnose neoposredno posle utakmice lokalnom direktoru turnira u pisanoj formi uz taksu od 1000 dinara. Lokalni direktor turnira je obavezan da najkasnije 2 sata od primanja žalbe da pisanu odluku po žalbi. Odluka lokalnog direktora turnira je konačna. U slučaju da se pozitivno reši žalba novac za taksu se vraća, dok u slučaju odbacivanja žalbe novac ostaje.
33. Igrač koji dobije crveni karton na utakmici, mora da napusti teren i klupu za rezervne igrače. Po automatizmu dobija jednu utakmicu neigranja i to prvu narednu. U zavisnosti od težine prekršaja lokalni direktor potvrđuje tu kaznu ili određuje veću. Na ovu odluku lokalnog direktora turnira ne postoji mogućnost žalbe.
34. Ovlašćeni predstavnik ekipe potpisuje PRIJAVNI LIST o nastupanju na Jelen kupu u kome se preciziraju obaveze njegove ekipe
35. Ovlašćeni predstavnik ekipe svojim potpisom na Prijavnolm listu o nastupanju na Jelen kupu garantuje da su svi igrači sa spiska zdravi i sposobni za nastup i da na turniru natupaju po sopstvenoj želji i na sopstvenu odgovornost.
36. U slučaju promene ovlašćenog predstavnika ekipa, ekipa je dužna da obavesti organizatora o istom da bi novi predstavnik ekipe potpisao novi PRIJAVNI LIST o obavezama svoje ekipe
37. Teži disciplinski prekršaji fudbalske igre, regulisani Disciplinskim pravilnikom FSS, članova ekipa (igrača i vođstva) povlače sa sobom udaljavanje ekipe sa turnira bez prava na žalbu. Pojedinci koji učine ovakav prekršaj biće kažnjeni i u matičnim fudbalskim organizacijama.
38. Svaki pobednik u gradu u kome se održava Jelen kup dobija od organizatora dinarsku protivrednost u visini od 500 evra (pet stotina evra) u dinarskoj protivrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan isplate.
39. Svaki pobednik svih dvomečeva koji su planirani dobijaju od organizatora dinarsku protivrednost u visini od 500 evra (pet stotina evra) u dinarskoj protivrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan isplate.
40. Pobednici polufinala turnira u Užicu dobijaju od organizatora nagradu u visini od 500 evra (pet stotina evra) u dinarskoj protivrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan isplate.
41. Pobednik superfinala u Užicu dobija još 3000 evra (tri hiljade evra), u dinarskoj protivrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan isplate.
42. Novčane nagrade se isplaćuju najkasnije 30 dana po završetku superfinala u Uicu. Ekipa koja je izborila učešće na razigravanju, a ne pojavi se na njemu, automatski gubi pravo na novčanu nagradu.
43. Organizator snosi troškove smeštaja ekipa (igrača i ovlašćenih predstavnika iz podnešene prijave) iz gradova pobednika dvomečeva u Užicu za vreme odigravanja superfinala.
44. Sopstvene troškove putovanja na dvomečeve kao i u Užice na utakmice superfinala sve ekipe snose same.