IZ SVETA FUDBALA

Vebu pored 20 godina zatvora preti i doživotna suspenzija iz fudbala

4. maj 2016. | 19:35

Etička komisija Svetske fudbalske federacije (Fifa) zatražila je danas doživotnu suspenziju bivšeg potpredsednika te organizacije Džefrija Veba, koji je priznao krivicu za reketiranje.

Savićević: Senzacionalističke izmišljotine; Karadžić ga podržava

3. maj 2016. | 22:20

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da je na kongresu Evropske fudbalske unije (Uefa) bio za to da se poštuje statut te organizacije prilikom odluke da se Kosovo primi za člana, a to je naglasio i prvi čovek srpskog saveza Tomislav Karadžić.

Vokri: Istorijski trenutak

3. maj 2016. | 17:24

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je danas da je prijem u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) istorijski trenutak.

Budistički hram u Tajlandu postao mesto okupljanja navijača Lestera

3. maj 2016. | 17:05

Budistički hram u Bangkoku preko noći je postao mesto okupljanja navijača fudbalskog kluba Lester, barem onih iz Tajlanda.

Karadžić: Borićemo se protiv Kosova u UEFA

30. april 2016. | 19:31

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić rekao je danas da će se ta organizacija na Kongresu u Budimpešti boriti protiv prijema Kosova u Evropsku fudbalsku unije (Uefa).

Platini iznosi žalbu na šestogodišnju suspenziju pred CAS

29. april 2016. | 11:47

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini stigao je danas u sedište Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, gde će biti saslušana njegova žalba na šestogodišnju suspenziju Svetske fudbalske federacije (Fifa).

Prva optužnica najmoćnijem čoveku hrvatskog fudbala

26. april 2016. | 20:49

Protiv funkcionera fudbalskog kluba Dinamo, braće Zdravka i Zorana Mamića, danas je podignuta optužnica zbog sumnje da su utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za više od 15 miliona evra, a državni budžet za 1,6 miliona evra neplaćenog poreza.

Žena prvi put u Izvršnom komitetu UEFA

22. april 2016. | 03:31

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da su se prijavile dve kandidatkinje u izboru za Izvršni komitet te organizacije.

Blater: Tražili su pomoć u rušenju predsednika Burundija

21. april 2016. | 12:25

Nekadašnji predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater objavio je u svojoj novoj knjizi da je švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova od njega zatražilo pomoć u svrgavanju jednog afričkog predsednika.

U Turskoj uhapšeni ljudi za nameštanje čelnicima Fenerbahčea

19. april 2016. | 12:43

Turske vlasti privele su danas 38 osoba osumnjičenih da su "namestili" fudbalere i upravu Fenerbačea tokom korupcijske istrage 2011. godine, što je nastavak napora da se slome pristalice umerenog muslimanskog vodje Fetulaha Gulena, koji je u egzilu u SAD.